Továbbtanulás

Intézményünk nyolcosztályos waldorf iskolaként működik.

A 2020/21-es tanév azért volt fontos mérföldkő iskolánk történetében, mert először ballagott el nyolcadik osztály tőlünk. Eddigi tapasztalataink alapján a hozzánk járó diákok többsége továbbtanulva is a waldorf pedagógiát keresi: waldorf iskolák gimnáziumi osztályaiban folytatják a tanulmányaikat.

2021-ben két kivétellel minden végzősünk waldorf gimnáziumba adta be a jelentkezését, és ott is kezdte meg a kilencedik osztályt. A többiek zeneművészeti középiskolát illetve más alternatív programú gimnáziumot (AKG) választottak. Egy kivétellel mindnyájan sikerrel felvételiztek abba az iskolába, amit első helyen jelöltek meg a felvételi lapon, az egyetlen, első helyen elutasított egykori tanulónkat a második helyen megjelölt waldorf gimnázium vette fel.

2022-ben is waldorf-gimnáziumokban folytatta a tőlünk elballagó gyerekek többsége. Négyen a  Pesthidegkúti Waldorf Iskolában,  egy tanuló a Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnáziumban, hárman az  Óbudai Waldorf Iskolában, szintén hárman a Fészek Waldorf Iskolában kezdték a kilencedik osztályt. A többiek is alternatív iskolákat választottak; egy diák ment a Kürt Alapítványi gimnáziumba, egy a Lauder Javne iskolába, egy pedig a Gyermekek Házában folytatta tanulmányait. Néhány tanítványunkat több gimnázium is szívesen látta volna, így ők választhattak ezek közül.

A fotón a 2020/21. év 8. osztályának freskója látható, melyet a termük falára festettek.
Csatlakozz hozzánk!

Részletek itt: Jelentkezés

Támogasd iskolánkat!

Közép-buadi Waldorf Közhasznú Egyesület
adószám: 18618372-1-41

Olvasd el híreinket!